ישנם סלטים המעשירים את הארוחה ומגיעים כתוספת למנה העיקרית.
אך האם שמת לב לערך הקלורי של הסלטים? למרכיבים שלהם?
האם הם תורמים למצב הבריאותי שלך?
או מעמיסים על הארוחה ועל הבטן?
איך את מרגישה בסוף הארוחה?
סלטים כגון: חצילים מטוגנים, כרובית מטוגנת, כרוב במיונז, סלט תפוחי אדמה הם דוגמא לסלטים עתירי קלוריות ללא תועלת תזונתית.
ככל שנקפיד לאכול יותר סלטים במצבם הטבעי כגון: סלט כרוב, גזר מגורד, חציל קלוי, סלט ירקות עם חסה ועלים ירוקים ועוד…
נהנה מסלטים עם ערך קלורי נמוך וזניח
ונרוויח: אנטיאוקסידנטים, סיבים תזונתיים ואת הערכים התזונתיים של הירקות כגון:
מהכרוב נקבל ויטמין K
מהגזר נקבל וימין A
מהבצל נקבל קורציטין (פיטוכימיקל) חומר אנטי דלקתי, אנטי זיהומי, אנטי סרטני.
חושבים שסלטים הם רק תוספת לארוחה?
הידעתם שאם תוסיפו לסלטים שלכם מספר מרכיבים תהפכו אותם לארוחה של ממש?
רוצים לקבל את כל אבות המזון בארוחה של סלט?
הקפידו לגוון את ההרכב שלהם ותרוויחו גיוון גם בטעם וגם בתועלות.
לדוגמא: סלט המשלב ביצה, פסטה וירקות יכול לשמש כארוחה מלאה היות הוא מכיל חלבון + פחמימה.
דוגמא נוספת: סלט המכיל טונה וקוביות בטטה מאודה בתוספת ירקות.