aromatherapy

ארומתרפיה ורוקחות טבעית

ארומתרפיה

ארומתרפיה (ארומה-ריח, תרפיה-טיפול/ריפוי) היא שיטת טיפול באמצעות ריח, והיא מתבססת על שימוש בתמציות ארומטיות של צמחי מרפא ושמנים אתריים המופקים מהצומח, שנבדקו והוכחו כיעילים למטרות ריפוי במחקרים רבים. בעזרת שיטה זו, ניתן לטפל בכל רובדי הגוף – הרובד הפיזי, הנפשי, הרגשי והרוחני.

שיטה זו, המגיעה מעולמות הרפואה ההוליסטית, יש ניסיון מוכח בריפוי מערכות הגוף השונות כמו מערכת הנשימה, מערכת העצבים, מערכת שריר ושלד, טיפול בעור, ואף ביצירת הרגעה, שיפור איכות השינה, ועוד…

מדוע דווקא… ריח? ובכן, לחוש הריח יש השפעה מאוד עמוקה על פעילות המוח והגוף. מולקולות הריח שנכנסות לגופינו דרך האף, מגיעות בסוף מסען אל המערכת הלימבית במוח. לדוגמה, כשאנו מריחים מזון מקולקל – האף קולט את הריחות, אך המוח הוא זה שמפרש את הריחות ונותן להם משמעות, ובמקרה זה גם אזהרה – לא כדאי לאכול אוכל מקולקל (עובדה מעניינת: כ-80% מטעמו של האוכל שאנו אוכלים נקבע על ידי חוש הריח שלנו).

על אותו משקל, חשיפה לריחות מסוג אחר מייצרת תגובות מסוג אחר, גם מבחינה פסיכולוגית וגם מבחינה פיזיולוגית. כאן למשל אפשר להזכיר את שמן האקליפטוס, שמוכר היטב כאן בישראל, בזכות תכונותיו הנהדרות שמשפיעות על מערכת הנשימה, יכולתו לחטא את החלל מחיידקים ונגיפים, ולתפקודו כגורם אנטי-ויראלי חזק ועוצמתי.

אם כן, לחוש הריח יש השפעה רבה על גוף האדם, והטיפול הארומתרפי מנצל השפעה זו לצורך ריפוי במצבים בריאותיים מגוונים, במישור הפיזי ובמישור הרגשי.

איך הגישה עובדת בפועל?

בטיפול ארומתרפי נעשה שימוש בשמנים אתריים, שאותם ניתן להריח, או לבלוע, או למרוח על הגוף – תלוי בסוג השמן ותלוי במקרה בו הם מטפלים. כמו כן, את הטיפול הארומתרפי אפשר לקבל בנפרד מטיפול נטורופתי, וללא תלות בו (קראו כאן בהרחבה על טיפול נטורופתי).

הנה כמה דוגמאות לדרכי הטיפול במקרים שונים:

טיפול בעור – בתהליך הטיפול ישולבו קרמים ומשחות למגוון פתולוגיות של העור כגון: סבוריאה, פטרייה, יובש קיצוני, גרד, פריחה וכד'.

הרגעה ושיפור השינה – למולקולות הריח של השמן האתרי ישנה השפעה מהירה עם כניסתן אל הגוף, זאת מאחר שהן נספגות בדם במהירות, מגיעות אל המערכת הלימבית במוח ומפעילות את מערכת העצבים המרכזית ואת המערכת ההורמונלית. יכולת ההשפעה המהירה הזו תועדה בבירור בבדיקות גלי מוח שנעשו (EEG) והוכיחו את יעילות השיטה.

טיפול במערכת הנשימה – שמנים אתרים יכולים לטפל בהצלחה במחלות של מערכת הנשימה ולהקל במצבים של הצטננות, ליחה, גודש בסינוסים, התקררות ומצבים דלקתיים של מערכת הנשימה, זאת לצד יכולתם לחזק את המערכת החיסונית של הגוף. כפי שתיארתי בפסקה הקודמת, גם כאן מולקולות הריח של השמן האתרי נספגות דרך מערכת הנשימה, ואל הריריות העשירות בכלי דם – תהליך ספיגה שאורך 2-3 דקות בלבד!

ארומתרפיה קוסמטית

ארומתרפיה משמשת גם ביצירת תכשירי ארומתרפיה כמו קרמים, שפתונים, מסיכות וכד', שנרקחים אישית לכל מטופל בהתאם לצורך, ולמעשה מאפשרים חלופה בריאה וטובה יותר משמעותית בהשוואה לתכשירים הנמכרים בקוסמטיקה הקונבנציונלית – שבחלק מהמקרים מכילים חומרים אגרסיביים (לעיתים אף רעילים) העלולים להזיק לעור שלנו, לגרום לגירוי חזק בעור הפנים, אלרגיות וכוויות.

במוצרים שנרקחים בעבודת יד שאני מציעה ללקוחותיי, הכנת המוצר נעשית בהתאמה אישית לכל מטופל, ובשימוש בחומרי גלם טבעיים בלבד הבטוחים לשימוש, ללא שום חשש.

את מוצרי הארומתרפיה הקוסמטית ניתן להזמין ממני ללא תלות בטיפול מסוג אחר, כך שלמעשה כל אדם יכול (לאחר תשאול רפואי קצר) להזמין קרם רגליים מזין לטיפול בסדקים, שפתון טיפולי לשפתיים יבשות, קרם להזנת העור ומניעת סימני מתיחה, קרם ידיים ליובש קיצוני או כל תכשיר אחר וכמובן כל שאר מוצרי הארומתרפיה הקוסמטית שאני מציעה.

הרשימה המפורטת בהמשך דף זה >

חשוב לדעת, ולהישמר!

שימוש במוצרי קוסמטיקה קונבנציונלית נראה לעיתים כמו דרך חיים שגרתית שלא מצריכה חשיבה והתעמקות, אך בפועל – ישנן סכנות שונות שכדאי מאוד להכיר ולהישמר מפניהן. הנה כמה דוגמאות:

  • שמן מינרלי הוא רכיב מרכזי שנמצא במשחות ובקרמים שונים (קרם פנים, קרם גוף וכד'), שמטרתו במקרים רבים הוא לשמור על לחות העור. בפועל, אותה שמירת לחות מתבצעת על ידי אטימת נקבוביות העור, כך שהעור לא נושם ולא מסוגל לפלוט רעלים החוצה.

     

  • אלכוהול רכיב משמעותי שנמצא בתכשירים רבים, במטרה לאפשר להם יכולת התנדפות ונטרול שומנים. בפועל, האלכוהול הורס חומרים טבעיים בעור שלנו שדווקא שומרים עליו, והופך אותו לפחות מוגן ועמיד לטווח ארוך.

     

  • פרופילן-גליקול הוא חומר נוזלי, צלול ושקוף, שמשמש כמרכיב עיקרי בדאודורנטים ובשמים, תוסף לשמני עיסוי וכד'. גם חומר זה, בדומה לאלכוהול, גורם לייבוש העור בטווח הארוך, ומגביר את פגיעותו וקצב הזדקנותו.

אלו רק מעט דוגמאות כדי להמחיש כמה סכנות קיימות במוצרי קוסמטיקה קונבנציונלית שבהם עושים שימוש יום-יומי מבלי לדעת איזה נזק נגרם בדרך… 

חלק מהחומרים המזיקים אף נמצאו מסרטנים, זאת לפי דבריו של ארגון הבריאות העולמי.

אם כן, הימנעות מחומרים אלו היא דרך אחת לשמור על אורח חיים בריא יותר, ולשפר את עמידות הגוף בפני מחלות. 

כחלופה לתכשירים המכילים חומרים מזיקים, אני מציעה להשתמש בתכשירים המכילים חומרים טבעיים בלבד, שמזינים ומטפחים את העור והגוף ללא שום סכנה או נזק, כמו חמאת אגוזים, ויטמין C וויטמין E, שמנים צמחיים, חומצה היאלרונית, תמציות צמחי מרפא, אצות, נוגדי חמצון, וכמובן שמנים אתריים שמעניקים לתכשיר גם סגולות רפואיות וגם ריח נעים.

my products

אילו מוצרים אני מייצרת בעבודת יד, בהתאמה אישית מלאה לכל מטופל?